Een AED-toestel.
PZ Polder Een AED-toestel.

Ternatse verenigingen kunnen voortaan AED-toestel lenen tijdens evenementen

Het gemeentebestuur van Ternat heeft een AED-toestel of defibrillator gekocht die gratis wordt uitgeleend aan de verenigingen.

Een AED-toestel wordt gebruikt bij mensen die slachtoffer zijn van levensbedreigende hartritmestoornissen. Het toestel analyseert het hartritme en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Vroeger mochten alleen artsen of verpleegkundigen een defibrillator bedienen maar sinds 2017 kan iedereen aan de slag met het toestel.

De gemeente had eerder al vaste defibrillatoren laten plaatsen aan het gemeentehuis en aan De Ploter. Het nieuwe draagbare toestel werd speciaal aangekocht voor de verenigingen. Zij kunnen tijdens een evenement gratis het toestel gebruiken. Er wordt wel een waarborg van 100 euro gevraagd. Verenigingen moet een aanvraag tot uitlening richten aan het college van burgemeester en schepenen. Meer info www.ternat.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer