Baert Marc

Tien maanden cel voor zelfverklaarde ‘King Kong’

Een 40-jarige Brusselaar is veroordeeld tot tien maanden cel voor weerspannigheid. De man beet een agent in de hand nadat hij eerst wilde wegvluchten voor een verkeerscontrole. “Ik wilde niet terug naar de gevangenis”, klonk het tegen de rechter.

De man sleept een imposant strafblad met zich mee. Hij werd al meermaals veroordeeld voor verschillende feiten. Ook zat hij geruime tijd - naar eigen zeggen onterecht - in de gevangenis. “Ik was een King Kong die voor niemand achteruit ging”, verwoordde hij het zelf tegen de rechter. Toen hij op 12 februari in Ternat een patrouille verkeerscontroles zag uitvoeren, kwam de King Kong in hem opnieuw naar boven. Niets van zijn verzekeringsdocumenten was immers in orde. Hierop trachtte hij te vluchten. Zonder succes, want hij kon al snel door de agenten tegengehouden worden.

Vol strafregister

De man verzette zich vervolgens met geweld tegen de politie, schopte in het rond en raakte daarbij een politiecombi. Hier bleef het niet bij. Hij haalde ook uit naar de agenten en beet één van hen zelfs in de hand. De dertiger zelf gaf toe dat hij in de fout was gegaan. “Ik ben in paniek geslagen bij het zien van de agenten”, klonk het, “ik had niet de bedoeling om hem te bijten. Ik was over mijn toeren. Ik wilde echt niet terug naar de cel gaan.” Omdat de man al over een strafregister gevuld met drugs- en geweldsdelicten besloot de rechter dat een effectieve straf op zijn plaats was.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer