Illustratiebeeld.
© Bart Leye Illustratiebeeld.

Treinverkeer tussen Brussel en Gent verstoord door defecte trein ter hoogte van Ternat

Het treinverkeer tussen Brussel en Gent is momenteel verstoord nadat een trein in panne viel ter hoogte van Wambeek. De ongeveer 120 reizigers die aan boord zaten werden rond 16 uur geëvacueerd. Vertragingen van tien tot twintig minuten zijn mogelijk.

De trein die van Knokke op weg was naar de luchthaven in Zaventem viel deze namiddag rond 14.30 uur in panne ter hoogte van Wambeek, tussen de vertakking in Sint-Katherina-Lombeek en Anderlecht. Oorzaak zou volgens Infrabel een probleem met de bovenleiding zijn. Na meer dan anderhalf uur kon de evacuatie van de reizigers die aan boord zaten starten. Zij werden met een bus overgebracht naar het station van Denderleeuw.

Omdat er op die locatie vier sporen ter beschikking zijn kon het verkeer omgeleid worden. Tijdens de evacuatie werd het treinverkeer om veiligheidsredenen wel stilgelegd. Dat kan volgens de NMBS vertragingen van tien tot twintig minuten opleveren. Zeker met de avondspits die van start gaat kunnen er gevolgsvertragingen blijven. Na de evacuatie werd de gestrande trein met een diesellocomotief weggesleept. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Brian Thomaes

    Leuke situatie voor in te zitten , heb tenminste wel leuke mensen ontmoet tijdens dat we stil lagen. We zouden meer moeten praten met de mensen rond ons heen, je zou verbaast zijn wie er allemaal naast je kan zitten.

Lees meer