VIDEO. Gemeente stoot basisschool in Lombeek af: leerkrachten reageren met emotioneel filmpje

Het gemeentebestuur van Ternat stoot de gemeentelijke basisschool De Kiem in Sint-Katherina-Lombeek af en draagt ze over aan het katholiek onderwijsnet. Directie en leerkrachten reageren met een emotioneel filmpje. “Help ons!”

Het gemeentelijke onderwijs in Ternat telt twee scholen. Het gaat om de basisscholen De Kiem, met vestigingen in Wambeek en Sint-Katherina-Lombeek.  Het is alleen de school in Sint-Katherina-Lombeek die overgedragen wordt aan de scholengroep OZCS, wat staat voor Onderwijsinrichting Zusters der Christelijke Scholen van Vorselaar. Onder meer de vrije basisscholen in Sint-Katherina-Lombeek (De Droomgaard) en Essene (De Klimming) behoren tot dezelfde groep.

Zowel burgemeester Vanderhasselt (CD&V) als partijgenote en onderwijsschepen Christiane Servranckx bleken voorlopig niet bereikbaar voor een reactie. Volgens ingewijden wou de gemeente de school kwijt omdat het te lang moet wachten op subsidies voor de bouw van nieuwe klaslokalen.

De overdracht naar het katholiek onderwijsnet houdt in dat leerlingen die vandaag zedenleer of islamgodsdienst volgden, dat vanaf 2020 niet meer zullen kunnen. De leerkrachten zullen dan weer rekening moeten houden met gewijzigde leerplannen. Of er ook ontslagen volgen, is voorlopig onduidelijk. 

Later volgt meer nieuws.

De gemeentelijke basisschool in Wambeek wordt (nog) niet overgedragen aan het katholiek onderwijsnet.
Mozkito De gemeentelijke basisschool in Wambeek wordt (nog) niet overgedragen aan het katholiek onderwijsnet.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gunter Verleyen

    CD&V-burgemeester en toevallig de school overgeheveld naar het katholiek onderwijs, hmm naar wat ruikt het hier? belangenvermenging?

  • rik lagrou

    overal zelfde besparen //De schooljuffers gaan wel 22leerlingen met allerlei noden begeleiden Politiek alles stuk maken Zij kunnen veroorloven om 20km rijden met kleinkinderen !centen !!Natuurlijk iemand moet ???

Lees meer