Baert Marc

Vrouw houdt van shoppen...maar niet van de rekening

Een vrouw uit Ternat riskeert een celstraf van 6 maanden met uitstel voor winkeldiefstallen in schoenenwinkel Torfs en kledingwinkel JBC. “Ze kampte met financiële problemen maar kon het niet laten om te gaan shoppen”, aldus de verdediging. 

In volle eindejaarsperiode, op 27 december, besloot de vrouw ondanks haar financiële problemen toch te gaan winkelen in haar thuisstad. In schoenenwinkel Torfs kocht én betaalde ze nog drie paar schoenen. Twee andere paren verstopte ze en nam ze mee voorbij de kassa zonder te betalen. Hierna ging ze naar de JBC. Daar koos ze enkele mooie stukken uit en ging ermee naar een pashokje. Daar verwijderde ze de beveiliging, trok er enkele aan en stak de rest weg in haar handtas. Ze had er echter niet op gerekend dat het alarm toch zou afgaan. In plaats van weg te lopen, stormde ze terug richting pashokje en ontdeed ze zich van alle gestolen kledij. Camerabeelden bewezen uiteindelijk dat ze met een lege tas was binnengekomen en met een volle naar buiten was gegaan. Bovendien troffen agenten in haar wagen de gestolen schoenen van bij Torfs aan. “Ze leeft op de ziektekas en heeft amper geld. Maar toch kon ze het niet laten om te gaan shoppen”, aldus de verdediging die om mildheid vroeg.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer