De Assesteenwewg is sinds vanmorgen herschapen in een werfzone.
Mozkito De Assesteenwewg is sinds vanmorgen herschapen in een werfzone.

Werken aan Assesteenweg en op- en afrittencomplex van start: forse verkeershinder op komst

Op de N285 in Ternat zijn vanochtend de werken gestart voor de herinrichting van de Assesteenweg en het op- en afrittencomplex van de E40. Het verkeer moet er beurtelings over één rijstrook waardoor flink wat verkeershinder wordt verwacht.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de kruispunten van de Assesteenweg met de Essenestraat, de Steenvoordestraat en de op- en afritten veiliger maken voor alle weggebruikers. Er komen gescheiden fietspaden en beveiligde oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de drie kruispunten. Daarnaast worden ook conflictvrije kruispunten aangelegd en zal het verkeer beter kunnen voorsorteren. Tegelijk komen er middeneilanden om het verkeer af te remmen. De bussen van De Lijn krijgen ook een aparte bushaven naast de rijweg zodat het verkeer vlotter kan doorstromen.

Door de start van de werkzaamheden verdwijnt de voorsorteerstrook op de Assesteenweg voor het verkeer vanuit Asse dat naar de E40 wil rijden. Daarom worden de verkeerslichten uitgeschakeld. Alle verkeer dat de E40 verlaat, moet verplicht richting Asse rijden. Wie toch richting Ternat wil, kan via de rotonde terugkeren.

De werken aan de Assesteenweg worden uitgevoerd in vier fases. Tijdens de eerste fase werkt de aannemer gedurende vijf maanden aan de rijweg richting Ternat. Omdat de rijweg tussen Josan en de Steenvoordestraat te smal bleek voor twee versmalde rijstroken, worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst zodat het verkeer beurtelings kan passeren. Vanaf november zou het verkeer weer over twee versmalde rijstroken kunnen rijden en verdwijnen de tijdelijke lichten.

Fietsers kunnen tijdens de werken gebruik maken van een omleiding. Het auto- en vrachtverkeer wordt gevraagd om zo veel mogelijk de omleidingen te volgen via de Ninoofsesteenweg (N8) en Brusselsesteenweg (N9) richting Brussel en het op- en afrittencomplex in Aalst.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer