Illustratiefoto.
Mozkito Illustratiefoto.

Werken aan op- en afrittencomplex E40 in Ternat begin juni van start

Op 6 juni gaan de werken van start die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat uitvoeren aan de Assesteenweg ter hoogte van het op- en afrittencomplex met de E40 in Ternat. Ook het op- en afrittencomplex zelf zal hierbij mee worden aangepast. De werken, die 3,4 miljoen euro kosten, zullen volgens de huidige planning klaar zijn in het najaar van 2020.

In eerste instantie zullen nutsbedrijven voorbereidende werken uitvoeren aan nutsleidingen. In september of oktober gaan de eigenlijke herinrichtingswerken van start. Deze zullen zorgen voor veiliger verkeerssituaties zowel voor fietsers, voetgangers als automobilisten. Daarnaast zorgen ze ook voor een vlottere doorstroming zowel op de Assesteenweg als op de op- en afritten van de E40.

Er komen gescheiden fietspaden en beveiligde oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de kruispunten met de Steenvoordestraat, Essenestraat en de op- en afritten. Conflictvrije kruispunten, herschikking van de rijstroken, zodat het verkeer beter kan voorsorteren en middeneilanden die het verkeer afremmen maken de situatie ook voor automobilisten veiliger.

Ook op de op- en afritten van de E40 worden voorsorteerstroken aangelegd of verlengd. Er worden langs de rijweg ook twee bushaltes aangelegd, zodat bussen niet meer op de rijweg moeten stoppen. 

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Kris Van de Perre

    Ze zouden misschien eens beter hun verkeerslichten beter afstellen. ze stellen ze af maar gaan tijdens de spitsuren niet kijken of het beter of slechter is

  • Larry Floru

    Als ik merk hoe de lichten op de afrit Affligem zijn afgesteld. Ik hou mijn hart vast. Alle veranderingen zijn per definitie geen verbeteringen.

Lees meer