Illustratie Brandweer, Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant
Vertommen Illustratie Brandweer, Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant

Brandweer moet tussenkomen voor chemische reactie

De brandweer is dinsdagavond moeten tussenkomen voor een chemische reactie in een woning op de Sterrebeeklaan. Daarbij kwam chloorgas vrij omdat een bewoner zich had vergist toen hij verschillende chemische stoffen wou mengen voor het zwembad.

De reactie ontstond toen een bewoner in zijn tuinhuis twee chemische stoffen mengde om in zijn zwembad te doen. Hij had zich daarbij vergist van stoffen waardoor er chloor in contact kwam met zwavelzuur. Zo ontstonden er giftige chloordampen.

De brandweer kwam ter plaatse en voerde metingen uit in de buurt. Er bleek geen onmiddellijk gevaar. Een gespecialiseerde ploeg ruimde dan de stoffen op met kalk.De bewoners van de woning moesten tijdens de interventie even onderdak zoeken bij de buren, maar konden bij het einde van de intgerventie om 1 uur ‘s nachts weer naar huis.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer