Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove.
BELGA Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove.

Dries Van Langenhove aangevallen door vijf jongemannen in Tervuren

Oprichter Schild & Vrienden dient klacht in bij politie

Dries Van Langenhove, oprichter van Schild & Vrienden en onafhankelijk lijsttrekker voor Vlaams Belang voor de Kamer in Vlaams-Brabant, is vanmiddag aangevallen door vijf jongemannen in Tervuren. Dat maakte hij zelf bekend op Facebook. De politie bevestigt dat Van Langenhove een klacht heeft ingediend.

De feiten vonden volgens Van Langenhove plaats in het centrum van Tervuren, waar hij net een toespraak had gehouden op de wekelijkse markt en waar ook tal van leden van Vlaams Belang aan het flyeren waren. Van Langenhove werd naar eigen zeggen langs achteren op de grond geduwd. Op Facebook deelde hij een filmpje van de vermoedelijke daders die de benen nemen en beschrijft hij wat er gebeurd is.

“Hangjongeren”

“Aan de vijf jongemannen die mij zonet langs achter aanvielen, maar alle vijf wegliepen van zodra ik me kon rechtzetten: jullie hebben geluk dat ik jullie op mijn kostuumschoenen niet heb kunnen inhalen, anders was het voor jullie slecht afgelopen”, aldus Van Langenhove, die ook een beschrijving van de verdachten meegeeft.

Volgens Van Langenhove waren de daders “blank en normaal gebouwd” en van het “type ‘hangjongeren’”. Ze droegen “allemaal sportieve kledij” en waren “vermoedelijk tussen de 18 en 21 jaar oud”. 

Klacht

Politiewoordvoerder Kris Geeraerts bevestigt dat Van Langenhove een klacht heeft ingediend bij de lokale politie en zegt dat er een onderzoek is geopend. “Op basis van de elementen die wij hebben, zullen wij proberen om de verantwoordelijken te identificeren”, klinkt het. 

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gregory Parlascino

    waar gaat het toch allemaal heen. Ik ben niet met ELK standpunt akkoord van Dries Van Langenhove maar als we mensen beginnen aan te vallen vanwege hun politiek standpunt, waar zijn we dan heen aant gaan?

  • GERARD DE PELECIJN

    Men moet hier van niets meer verschieten, het is een dagelijkse kost geworden!

Lees meer