2 Het hudige veld van FC Moorsel
Dieter Nijs Het hudige veld van FC Moorsel

F.C. Moorsel krijgt volgend jaar kunstgrasveld

De knoop is doorgehakt: F.C. Moorsel krijgt volgend jaar een kunstgrasveld. Het schepencollege van Tervuren nam een princiepsbeslissing om het huidige voetbalterrein van FC Moorsel aan de Vinkenlaan te vervangen. “We vinden het belangrijk om zo het vrijwilligerswerk van onze clubs te ondersteunen”, aldus burgemeester Jan Spooren.

De effectieve aanleg van het terrein is voorzien in mei 2020. De voorbereiding van het dossier werd nu opgestart met een overleg tussen een delegatie van de voetbalclub en de gemeente. Sinds enkele jaren floreert de jeugdwerking van de voetbalclub opnieuw, maar dat veroorzaakt een capaciteitsprobleem op het grasterrein aan de Vinkenlaan. “Met een kunstgrasveld in Moorsel komen we tegemoet aan de vraag van de club”, zegt burgemeester Jan Spooren.

Opluchting

Voorzitter van FC Moorsel Gert Craessaerts is opgelucht dat de kogel eindelijk door de kerk is. “Door de overvloed aan trainingen en matchen was ons terrein vaak onbespeelbaar”, zegt Craessaerts. “Een kunstgrasveld is de enige manier om de toekomst van de club op lange termijn veilig te stellen. Deze beslissing van het schepencollege is een opluchting voor het bestuur, spelers en ouders.” 

Schepen van sport Christine Tinlot benadrukt dat de verdere uitwerking in nauw overleg met de mensen van F.C. Moorsel zal gebeuren. “Zij weten het best wat de praktische noden zijn en we willen hun suggesties dan ook zoveel mogelijk meenemen in het finale ontwerp”, aldus de schepen.

De beslissing past in de visie van het bestuur om de voetbalinfrastructuur te verspreiden over de verschillende deelgemeenten. Verder kadert het in de ruimere ontwikkeling van sportvelden in Tervuren, waarin ook de aanleg van een nieuw hockeyveld ingecalculeerd zit.

2
Dieter Nijs

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer