2 Wegverzakking in Tervuren
Thomas Geyns Wegverzakking in Tervuren

Grote wegverzakking in het centrum van Tervuren

In de Vander Achterstraat in Tervuren is de weg verzakt rond 11 uur vanmiddag.  Dat bevestigt de brandweer.

In het oude historische centrum van Tervuren is de Vander Achterstraat verzakt.  De hulpdiensten zijn ter plaatse en de straat is afgezet. Het gaat om een zeer oude straat die zich waarschijnlijk al jaren in slechte staat bevindt. 

“De Vander Achterstraat is een van de allerslechte straten van de hele gemeente. De gemeente weet al jaren dat er problemen zijn en dat er een risico bestond. Het is een wonder dat het nog zolang geduurd heeft vooraleer de straat is ingestort. Het gemeentebestuur heeft de situatie verkeerd ingeschat. De Vander Achterstraat moest de eerste prioriteit zijn. De gemeente draagt volgens mij een verpletterende verantwoordelijkheid”, vertelt gemeenteraadslid Thomas Geyns die eveneens buurtbewoner is.

“Aangezien de gemeenteraad pas in augustus opnieuw samenkomt, zal ik als raadslid een bijeenroeping eisen van een gemeenschappelijke commissie openbare werken en mobiliteit gelet op de dramatische situatie voor de buurtbewoners en de bijkomende circulatie problemen in het centrum. Ik zal de voorzitter van de commissie verzoeken om ook de Watergroep, aannemer en bouwheer Elk Zijn Huis op te roepen voor bijkomende uitleg”, aldus gemeenteraadslid Thomas Geyns 

2 Wegverzakking in Tervuren
Thomas Geyns Wegverzakking in Tervuren

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer