2 De leerlingen bewonderden dinsdag hun eigen werken in het AfricaMuseum.
Michel Petillo De leerlingen bewonderden dinsdag hun eigen werken in het AfricaMuseum.

Leerlingen Heilig HartCollege stellen werken tentoon in AfricaMuseum

De leerlingen van de eerste graad van het Heilig HartCollege in Wezembeek-Oppem stellen dezer dagen hun eigen werken tentoon in het AfricaMuseum in Tervuren. Het gaat om een unieke samenwerking tussen de secundaire school en het museum.

De samenwerking kwam tot stand dankzij Yves Delanghe en Caroline Rutgeerts, leerkrachten plastische opvoeding in het Heilig HartCollege, enkele vakcollega’s Nederlands en de RHoK Academie in Etterbeek . “Concreet moesten de leerlingen van de eerste graad een collectiestuk van het AfricaMuseum uitkiezen om er vervolgens een eigen creatie rond te maken”, zegt Caroline Rutgeerts. “De directie van het museum was bijzonder opgetogen over het project. Dankzij dit vakoverschrijdend kunstproject rond Afrika leerden de leerlingen bovendien dat er verschillende manieren zijn om de wereld om hun heen te bekijken en er een betekenis aan te geven. Ze gingen ook dieper in op de context en de geschiedenis.”

Nog tot 17 april zijn de werken van de leerlingen te bewonderen.

2 De werken hangen in één van de expositieruimtes van het museum.
Michel Petillo De werken hangen in één van de expositieruimtes van het museum.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer