4 Kinderen die het kinderparcours volgen met hun knuffelbeer in de hand
Museum voor Natuurwetenschappen Kinderen die het kinderparcours volgen met hun knuffelbeer in de hand

MUSEUM FOR KIDS. Waar komt de teddybeer vandaan?

Vind het antwoord op al jouw berenvragen in de expo TEDDY & BEER!
Aangeboden door het Museum voor Natuurwetenschappen

Waar komt de pluchen beer vandaan? En waarom noemen we hem teddy? Zijn beren gevaarlijk? Een antwoord op deze en nog heel veel andere vragen over beren vind je in het Museum voor Natuurwetenschappen. Nog tot 1 september kan je er de expo TEDDY & BEER bezoeken, een kindvriendelijke tentoonstelling die kinderen vanaf 4 jaar laat kennismaken met beren en hun leefwereld. Het bijzondere aan deze tentoonstelling? De allerkleinsten kunnen met hun teddybeer in de hand een interactief tentoonstellingsparcours volgen. Wij gingen langs en lijsten de leukste plekjes van de expo voor je op. 

1. Waar komt de pluchen beer vandaan? 

In de eerste zone van de expo kan je kiezen om het kinderparcours te volgen, parallel met dat van de volwassenen. Veel van de bezoekertjes in het museum hebben voor de gelegenheid ook hun eigen pluchen beer meegenomen. Hun knuffelbeer krijgt een badge om waarmee de jonge bezoekers antwoorden kunnen ontgrendelen en activiteiten kunnen activeren. Zo ontdekken zij en hun ouders waar de pluchen beer vandaan komt. Wist je bijvoorbeeld dat de naam ‘teddybeer’ komt van de Amerikaanse president Theodore Roosevelt?

(Lees verder onder de foto)

4 In de expo kom je alles te weten over je knuffelbeer
Museum voor Natuurwetenschappen In de expo kom je alles te weten over je knuffelbeer

2. Waar leven beren vandaag?

Veel kinderen slapen elke nacht met een knuffelbeer, maar hoe zit het met de echte beren? Zijn het ook knuffelberen of blijf je beter uit hun buurt? Op een kindvriendelijke manier vertelt dit deel van de expo meer over de verschillende berensoorten vandaag de dag. Waar leven ze, doen ze een winterslaap en wat eten ze? Ook op welke berensoorten de kindervrienden Winnie The Pooh, Baloe, Beertje Paddington en Kung Fu Panda gebaseerd zijn, kom je hier te weten!

3. Zullen we ooit alleen nog de pluchen beren kennen? 

Om ook de jongste bezoekers bewust te maken van bedreigde beersoorten, wordt op het einde van de tentoonstelling meer verteld over een beschermingsproject voor beren in de Karpaten, dat het museum mee ondersteunt. Het leukste aan de expo? Een ‘knuffelhoek’ vol teddyberen in alle soorten en maten! Onweerstaanbaar voor de jongste bezoekers, mooi om te zien voor de oudere bezoekers.   

(Lees verder onder de foto)

4 De ‘knuffelhoek’ aan het einde van het kinderparcours.
Museum voor Natuurwetenschappen De ‘knuffelhoek’ aan het einde van het kinderparcours.

Uitstap met het hele gezin

De expo Teddy & Beer is een ideale gezinsuitstap. Het Museum voor Natuurwetenschappen richt zich met de expo op kinderen vanaf 4 jaar, maar biedt ook aan volwassenen heel wat nieuwe, interessante informatie.

“De expo heeft een ongeziene rijkdom aan opgezette dieren, specimens en fossielen. Maar het is tevens een expo anno 2019 met veel multimedia, video, interactieve installaties, 3D-reconstructies en meer dan 650 knuffelberen”, vertelt Yannick Siebens, communicatieverantwoordelijke bij het Museum voor Natuurwetenschappen. “Voor de kinderen is het nog leuker: zij kunnen kijken, nabootsen, vergelijken en verbanden leggen. Zo leren ze spelenderwijs de wereld van beren en ontdekken de echte beer achter hun knuffel. Bovendien bevindt het gezellige Leopoldpark zich vlakbij het Museum voor Natuurwetenschappen. Picknickbanken, een speeltuin, waterpartijen die door het park lopen en een vijver met fonteinen maken jouw gezinsuitstap compleet. Voor een hapje of drankje in het museum zelf kan je terecht in het Dino Café.”

(Lees verder onder de foto)

4 Kinderen kunnen een parcours volgen met verschillende opdrachtjes
Museum voor Natuurwetenschappen Kinderen kunnen een parcours volgen met verschillende opdrachtjes

Het Museum voor Natuurwetenschappen bevindt zich in de Vautierstraat 29 in Brussel. Op hun website www.naturalsciences.be vind je meer informatie over de beschikbaarheid en de tarieven. Nog tot en met de zomervakantie kunnen kinderen en volwassenen ook verschillende ateliers volgen zoals ‘Wat je van beren leren kan’ of ‘Kennis en Koffie’.   

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer