Tijdens de lockdown waren de recyclageparken van Interrand - hier dat in Overijse - gesloten. Vanaf maandag kan je in Tervuren alleen binnen op afspraak.
Baert Tijdens de lockdown waren de recyclageparken van Interrand - hier dat in Overijse - gesloten. Vanaf maandag kan je in Tervuren alleen binnen op afspraak.

Naar het recyclagepark? Op voorhand afspraak maken

Inwoners van Tervuren die afval willen deponeren in het recyclagepark moeten voortaan op voorhand een afspraak maken. Die maatregel komt er nadat afvalintercommunale Interrand merkte dat het steeds drukker werd en er vaak lange wachtrijen voor de ingang stonden.

Sinds 20 april konden Tervurenaars vrij het recyclagepark binnen rijden. Door de coronacrisis bleef de drukte aanvankelijk beperkt, maar de voorbije weken kwamen er steeds meer bezoekers hun afval deponeren. Dat leidde vaak tot lange wachtrijen. Daarom start Interrand nu met een eenvoudig digitaal systeem om het bezoek op afspraak in te voeren.

Met het nieuwe systeem kunnen er vier bezoeken per kwartier ingepland worden. Je kan ook tot één uur op voorhand een afspraak maken indien er nog vrije plaatsen zijn. De recyclageparken van Hoeilaart en Overijse, de twee andere gemeenten die tot de portefeuille van Interrand behoren, blijven wel vrij toegankelijk. Ook Tervurenaars zijn er welkom. Het digitale afsprakensysteem is terug te vinden op de website van Interrand.

Lees meer