Marc Buekenhout en Thomas Geyns van Open Tervuren lanceren acht maatregelen voor het kruispunt aan het tankstation langs de Leuvensesteenweg.
Baert Marc Buekenhout en Thomas Geyns van Open Tervuren lanceren acht maatregelen voor het kruispunt aan het tankstation langs de Leuvensesteenweg.

Open Tervuren lanceert acht voorstellen om N3 veiliger te maken

Oppositiepartij Open Tervuren heeft acht voorstellen gelanceerd om het kruispunt van de Léon Soetemanslaan met de Leuvensesteenweg veiliger te maken. Op dat heraangelegde kruispunt gebeurden de voorbije vier jaar al vijf zware ongevallen. AWV heeft intussen al beslist om een zebrapad weg te halen om de veiligheid te verhogen.

“Het kruispunt is onvoldoende gesignaleerd”, meent Thomas Geyns van Open Tervuren. “Zeker wanneer je het vergelijkt met het zebrapad dat op de N3 aan de overkant van het Vierarmenkruispunt ligt. Dat is op voorhand goed gesignaleerd en ook de snelheidsbeperking wordt ruim op voorhand aangegeven. Dat is in Tervuren niet het geval. Het eerste zebrapad komende vanuit Leuven (dat binnenkort door AWV verwijderd wordt, red.) wordt zelfs niet gesignaleerd.”

Daarom stuurde Open Tervuren een brief met acht voorstellen voor het kruispunt van de Léon Soetemanslaan met de Leuvensesteenweg naar de omwonenden. Die voorstellen zullen binnenkort overgemaakt worden aan het gemeentebestuur. Zo vraagt de oppositiepartij een permanent oranje knipperlicht, een spiegel aan de Léon Soetemanslaan, opvallende signalisatie zoals aan de tramterminus wat verderop, een digitale snelheidsmeter met flash en het verlengen van de zone 50 tot aan het vierwindenkruispunt. Verder wil men meer snelheidscontroles, kiest men voor het behoud van de tweede oversteekplaats en vindt men dat de haag aan het tankstation verwijderd moet worden, omdat die het zicht vanaf de stopstreep in de Gordaallaan belemmert. “We hopen dat het schepencollege met die voorstellen naar wegbeheerder Wegen en Verkeer trekt.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer