Er valt heel wat te beleven in de druivenstreek.
Marc Baert Er valt heel wat te beleven in de druivenstreek.

Staycation wat aangenamer maken? Vijf gemeenten werken samen alternatieve vakantie uit

Omdat we door het coronavirus deze zomer massaal thuis blijven, slaan de gemeenten Hoeilaart, Overijse, Tervuren, Bertem en Huldenberg de handen in mekaar. Via het intergemeentelijk samenwerkingsverband Vrijetijdsregio Druivenstreek lanceren ze vijf tips en ideeën om de Druivenstreek te (her)ontdekken.

De inwoners worden de komende weken zowel op sportief, cultureel, toeristisch als creatief vlak uitgedaagd door het nieuwe intergemeentelijke samenwerkingsverband. Zo loopt er momenteel een online quiz waarbij gezocht wordt naar de slimste gemeente. Daarnaast kunnen inwoners hun favoriete kunstwerk in hun gemeente uitkiezen en zo goed mogelijk namaken. Een andere opdracht luidt ‘Maak de coolste schaduw’, waarbij je je moet laten fotograferen. Ook moet je een foto van je schaduw insturen.

Er wordt ook naar de sportiefste gemeente gezocht. In augustus dagen de inwoners van Bertem, Hoeilaart, Tervuren, Overijse en Huldenberg mekaar namelijk uit om het meeste kilometers bij elkaar te lopen of te fietsen. Elke gemeente heeft een eigen ‘club’ op Strava. Tot slot loopt er een fotozoektocht op de Druivenroute. Deelnemers moeten hun fiets opspringen en op zoek gaan naar de locaties waar verschillende foto’s gemaakt werden.

Lees meer