De bestuurder van de takelwagen ramde een muurtje in de Willem Eggerickxstraat, waarna hij vluchtmisdrijf pleegde.
Marc Baert De bestuurder van de takelwagen ramde een muurtje in de Willem Eggerickxstraat, waarna hij vluchtmisdrijf pleegde.

Werknemer van takelbedrijf dat voor politie werkt, crasht en pleegt vluchtmisdrijf: man onder invloed van alcohol en drugs

Een werknemer van een takelbedrijf uit Overijse waarmee de lokale politie Druivenstreek en Justitie samenwerken, heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vluchtmisdrijf gepleegd nadat hij met zijn takelwagen tegen een muurtje geknald was. De man in kwestie was volgens de politie van wacht en testte positief op alcohol en drugs. Sébastien Verbeke, korpschef van politiezone Druivenstreek, gaat bekijken of er nog samengewerkt kan worden met de firma.

Het ongeval gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag in de Willem Eggerickxstraat in Hoeilaart. Daar reed de bestuurder van de takelwagen tegen een muurtje. De twintiger pleegde vervolgens vluchtmisdrijf, maar had niet door dat één van de nummerplaten afgerukt was als gevolg van de crash. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was het dan ook een koud kunstje om te achterhalen wie het ongeval veroorzaakt had.

“We konden de bestuurder van de takelwagen thuis aantreffen”, vertelt Sébastien Verbeke, korpschef van de politiezone Druivenstreek. “Hij bleek onder invloed van alcohol en drugs te zijn. Opmerkelijk, want we werken samen met de firma en de man was op het moment van de alcohol- en drugstest van wacht. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken en hij zal zich voor zijn gedrag in de rechtbank moeten verantwoorden.”

Gedrag

Of het takelbedrijf in de toekomst nog mag samenwerken met politie en Justitie is momenteel nog niet duidelijk. “Maar het staat vast dat we dit grondig zullen bekijken”, aldus nog de korpschef van politiezone Druivenstreek. “Als we zo’n gedrag vaststellen, dan kan je je de vraag stellen of ze onze samenwerking wel ernstig nemen. We zullen nu met het parket bekijken wat er moet gebeuren.”

Bij het betrokken takelbedrijf wil men niet bevestigen dat de bestuurder van wacht was op het moment dat het ongeval gebeurde. Voorts wil men er geen commentaar geven op de feiten.

Lees meer