Dilex Tessenderlo heeft award gewonnen voor vier generaties hard werk. In picture: Jan Meulemans, Marleen Dillen, Stijn Meulemans, Cecilia De Backer met kinderen Audric & Louis-Vic.
Benoit De Freine Dilex Tessenderlo heeft award gewonnen voor vier generaties hard werk. In picture: Jan Meulemans, Marleen Dillen, Stijn Meulemans, Cecilia De Backer met kinderen Audric & Louis-Vic.

Dilex Fashion ontvangt Looise handelsaward als bekroning voor vier generaties kleermakers

De Lokale Handelsraad van Tessenderlo heeft Dilex Fashion dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de Looise handelsaward. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor een bijzondere handelsprestatie of – carrière van een ondernemer-handelaar. “Dit gerenommeerd Loois handelaarsgeslacht kent hun klanten als geen ander”, oordeelt voorzitter Gie Reynders.

Dilex Fashion is een kledingwinkel gelegen in de Stationsstraat. De zaak werd in 1925 opgericht door Alfons Dillen en Maria Gerolt. Alfons was meester-kleermaker en maakte kostuums voor zijn klanten. Zoon Roger Dillen studeerde eveneens voor kleermaker en nam de zaak over samen met zijn echtgenote, Denise Seule. Dochter Marleen vervoegde in 1978 het gezelschap.

Nadat Marleen Dillen en echtgenoot Jan Meulemans Dilex overnamen, was de kleermakerij volledig verdwenen, op de retouches van schoonzoon Jan na. Naast zoon Stijn Meulemans, kwam in 2014 ook schoondochter Cecilia bij in de zaak en introduceerde ze nieuwe merken. Hierbij verhuisde Dilex naar een nieuw én ruimer pand. Op 12 en 13 september 2015 vond de heropening van de winkel plaats. En zopas kwam, wie weet, de vijfde generatie eraan, want op 30 maart 2019 werd de tweeling Louis-Vic en Audric Meulemans geboren.

Persoonlijke aanpak

Marleen Dillen noemt de snelle, gratis retouches één van de grote troeven. “Zo worden probleemzones zoals te brede heupen en een smalle taille probleemloos voor je opgelost. Je staat als klant bij ons steeds op de eerste plaats, een persoonlijke aanpak staat centraal.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer