Het pand in Tessenderlo waar de mensen gevonden werden.
MMM Het pand in Tessenderlo waar de mensen gevonden werden.

Familiedrama in Tessenderlo: “Onderzoek wijst in de richting van moord-zelfmoord met handgranaten”

In de buurt van het Marterpad in de Limburgse gemeente Tessenderlo zijn dinsdagochtend twee lichamen ontdekt in een woning. “Nader onderzoek wijst in de richting van de eerder geformuleerde hypothese van moord-zelfmoord”, zegt woordvoerder Anja De Schutter van het parket Limburg.

“Voor inmenging van derden zijn geen aanwijzingen”, gaat woordvoerder De Schutter verder. “De concrete aanleiding en omstandigheden van deze feiten, die reeds enkele weken geleden plaatsvonden, worden verder onderzocht. Ook maakte de autopsie duidelijk dat de man en vrouw overleden zijn aan fatale verwondingen door het gebruik van handgranaten.”

Buurtbewoners hadden de politie verwittigd omdat ze reeds enkele weken geen beweging meer in en rond de woning gezien hadden en omdat de brievenbus uitpuilde met post. Daarop ontdekte de politie de lichamen van een 47-jarige man en 48-jarige vrouw in hun woning. 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Lees meer