De Kerk van Berg
VVV De Kerk van Berg

Gehucht ‘De Berg’ een jaar lang in de kijker

Dit jaar wordt De Berg, het kleinste gehucht van Tessenderlo met een levendige gemeenschap, een jaar lang volop in de kijker geplaatst. In ‘het Jaar van de Berg’ komen er onder meer een voordracht en een tentoonstelling over de geschiedenis van de Berg.

Op zondag 5 mei wordt tijdens een wandeling en opendeurdag uitgelegd wat de Berg vandaag nog is. Zes locaties zetten de deuren wagenwijd open tijdens een wandeling van ongeveer drie kilometer. Aan de jeugdlokalen, kerk, molen, lokalen van het Vlaamse Kruis in het molenhuis en de brandweer wordt er een korte uitleg gegeven over het gebouw en de werking. De deelnemers melden zich vooraf aan en kunnen starten aan de Sint-Barbarazaal van 8.45 uur tot 09.00 uur. Het einde van de tocht is voorzien rond 11.30 uur, aansluitend is er nog een brunch.

Inschrijven gaat via 013 35 33 31 of vvv@tessenderlo. De organisatie is in handen van de VVV en de verenigingen van de Berg.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer