Een beeld van de verkeerssituatie bij de werken.
AWV Een beeld van de verkeerssituatie bij de werken.

Havenlaan één week afgesloten voor verkeer door herstellingswerken

Het Agentschap Wegen en Verkeer vervangt in de week van O.L.H.-Hemelvaart enkele betonplaten op de Havenlaan N724 in Tessenderlo. Ter hoogte van de spoorweg zal de weg een week worden afgesloten in beide richtingen. Een omleiding voor doorgaand verkeer tussen de twee rotondes van de Havenlaan wordt voorzien via Kanaalweg, Transportstraat en Industrieweg.

Ter hoogte van de kruising met het treinspoor bleef structureel schade optreden aan het wegdek. Enkele betonplaten worden daar nu volledig vernieuwd. De werken zelf zullen slechts enkele dagen in beslag nemen, maar het beton moet daarna nog een vijftal dagen onaangeroerd uitharden. Die uitharding is essentieel voor de duurzame kwaliteit van het beton, gezien het vele zwaar verkeer in de industriezone.

Omleiding  

De Havenlaan zal een week onderbroken zijn ter hoogte van de spoorweg, tussen de twee rotondes, vanaf maandagochtend 18 mei tot maandagochtend 25 mei. Het Agentschap Wegen en Verkeer benut zo het verlengd weekend van O.L.H.-Hemelvaart om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Een omleiding voor het gemotoriseerd verkeer wordt voorzien ten zuiden van de autosnelweg E313: via Kanaalweg, Transportstraat en Industrieweg.

De bestemmingen in de Havenlaan blijven bereikbaar, hetzij via de lokale omleiding. Fietsers ondervinden geen hinder ter hoogte van de werfzone, zij kunnen steeds voorbij blijven rijden.

Lees meer