Gerechtsgebouw in Hasselt.
Borgerhoff Gerechtsgebouw in Hasselt.

Koppel uit Tessenderlo dealt drugs aan minderjarigen

Een koppel uit Tessenderlo verscheen maandagvoormiddag voor de correctionele rechtbank van Hasselt voor het dealen van cannabis en het bezit van cocaïne. De twee dealden drugs omdat ze naar eigen zeggen anders geen avondeten hadden. Er behoorden heel wat minderjarigen tot hun cliënteel. 

De 27-jarige man, die werkloos is geraakt door de coronacrisis, gaf de feiten toe. Naar eigen zeggen gebruikt hij vandaag niet meer en gaat het beter in zijn leven. Zijn partner (25) beweerde zelf niet te dealen, maar wel een vermoeden te hebben dat de man dat wel deed. De twee hebben twee kinderen die inmiddels werden geplaatst. 

Nadat een afnemer opdook in een ander dossier kwam de politie op het spoor van het duo. Zij zouden vooral actief zijn geweest in 2018 en 2019 en verkochten een gram drugs voor tien euro. Bij een huiszoeking werden 50 gram cannabis en 19 pakjes coke aangetroffen. De man riskeert 18 maanden cel en een boete van 12.000 euro, voor de vrouw werd één jaar voorwaardelijk en een boete van 8.000 euro gevorderd. 

Het vonnis wordt uitgesproken op 8 juni. 

Lees meer