3 Een beeld van Seth Rogen met het jasje van Looise atletiekclub aan in de film.
YouTube Een beeld van Seth Rogen met het jasje van Looise atletiekclub aan in de film.

Limburg in Hollywood! Seth Rogen en Charlize Theron dragen oud trainingsjasje van Looise atletiekclub in nieuwste romcom

Deze zomer zijn Seth Rogen en Charlize Theron te zien in de romcom Long Shot. Theron vertolkt Charlotte Field, de Secretary of State van de VS. Zij doet een gooi naar het presidentschap en vraagt Fred Flarsky (Rogen), op wie ze paste toen hij nog klein was, om haar speeches te schrijven. Naargelang de campagne vordert, slaat de vonk tussen de twee over. De vestimentaire hoofdrol is evenwel weggelegd voor een trainingsjasje van de Looise Atletiek Vereniging.

Long Shot werd geregisseerd door Jonathan Levine en wordt volgens Rogen geen zware politieke film. “We gaan de hedendaagse politiek niet uit de weg.” aldus Rogen. “Maar wilden tegelijk een heel genietbare en entertainende film maken voor een zo breed mogelijk publiek.” Maar de film heeft wel een bijzonder Limburgse inslag. Op het vintage vestje dat Fred Flarsky (Rogen) zowat door de hele film draagt, staan duidelijk ‘Looise A.V.’ en sponsor ASLK vermeld.

3 Seth Rogen & Charlize Theron.
YouTube Seth Rogen & Charlize Theron.

Maar hoe? Geen idee!

Maar hoe komt zo’n jasje van Tessenderlo nu terecht in een Hollywoodproductie? Voorzitter Eric Raymaekers van de Looise A.V heeft er alleszins het raden naar. “Ik ben zelf nog maar 10 jaar voorzitter van de club, dus ik wist niet van het bestaan van die trainingsjasjes. Oudere leden vertellen mij dat die dateren van de jaren 70. De toenmalige bank ASLK was in de jaren 80 een tijdlang hoofdsponsor van onze club, in de periode dat één van onze clubiconen, William Van Dijck, hoge toppen scheerde op internationale wedstrijden. Het bewuste trainingsvest werd in die periode inderdaad gebruikt door onze atleten. Hoe het in de vestiaire van de Hollywood-film terecht is gekomen, is ons een raadsel. De voorbije twee jaar is er enkele keren oude clubkledij geschonken aan projecten in Rwanda en Uganda. Is het vest misschien op deze manier in de VS verzeild geraakt? Of is een oud-atleet uitgeweken naar Hollywood? We zullen het allicht nooit weten. Of we deze lijn terug gaan invoeren? Voorlopig niet, we hebben net nieuwe trainingsvesten besteld en die zien er toch wel lichtjes anders uit.”

Vintagewinkel in Venice Beach

Filmregisseur Michaël R. Roskam vindt het best grappig wanneer we hem opbellen. “Geweldig. Je moet weten dat alles wat je in zo’n Hollywoodproductie ziet, ‘gecleared’ moet worden”. Van de designstoel waar de hoofdrolspeler op gaat zitten, het kopje waaruit zij drinkt tot het jasje dat ze draagt. Het heeft allemaal te maken met registratierechten en ‘trademarks’, advocatenvoer zeg maar. Die advocaten hebben dan ook een dik boek waarin alles wat in de film voorkomt, opgelijst staat, vergezeld van aankoopfacturen en kasbonnetjes. Ik kan mij voorstellen dat een assistente van de costumedesigner Mary E. Vogt, die onder andere ook verantwoordelijk was voor de kleding in ‘Batman Returns’, ergens in een vintagewinkel in Venice Beach het jasje is tegengekomen.”

3 “Ik kan mij voorstellen dat een assistente van de costumedesigner Mary E. Vogt ergens in een vintagewinkel in Venice Beach het jasje is tegengekomen”, zegt Michaël R. Roskam.
EPA “Ik kan mij voorstellen dat een assistente van de costumedesigner Mary E. Vogt ergens in een vintagewinkel in Venice Beach het jasje is tegengekomen”, zegt Michaël R. Roskam.

‘Long Shot’ verschijnt op 15 mei in de cinemazalen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer