Het gemeentehuis van Tessenderlo, waar de gemeenteraad niet zal plaatsvinden. Die wordt immers digitaal georganiseerd.
Mine Dalemans Het gemeentehuis van Tessenderlo, waar de gemeenteraad niet zal plaatsvinden. Die wordt immers digitaal georganiseerd.

LOOI.nu wil dat verenigingen gereserveerde gemeentelijke zaal gratis kunnen annuleren

Op de digitale Looise gemeenteraad van maandagavond zal oppositiepartij LOOI.nu het voorstel lanceren dat het voor verenigingen mogelijk moet worden om een gereserveerde gemeentelijke zaal gratis te kunnen annuleren. Die maatregel zou gelden voor de rest van 2020.

Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, moeten verenigingen, die een zaal van de gemeente gehuurd hebben voor een geplande activiteit, geen annuleringskosten betalen. “Zodra die maatregelen opgeheven worden, dienen verenigingen, indien ze hun reservatie alsnog willen annuleren,  de helft of het gehele bedrag van de zaal te betalen”, zegt raadslid Serge Van den Bossche. “Stel dat de overheid op 8 juni beslist dat de coronamaatregelen voor kleine organisaties versoepeld worden vanaf 15 juni, dan wil dat zeggen dat elke vereniging die een gemeentelijke zaal geboekt heeft en toch wil annuleren 50% of 100% van de huurprijs moet betalen.”

“Daarom wil LOOI.nu een aanpassing aan het reglement laten stemmen zodat annuleren tot het einde van dit jaar gratis kan. Voor veel verenigingen zal de tijd te kort zijn om hun activiteit nog te organiseren, een aantal verenigingen zal het risico niet willen nemen. Je kan als gemeente je verenigingen niet met deze extra kost opzadelen.”

Lees meer