Minister Ben Weyts.
BELGA Minister Ben Weyts.

Looise scholen krijgen financiële steun bij renovatiewerken

Vrije Lagere School - HARTeLU(s)T krijgt van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) een subsidie van 391.033,48 euro voor renovatiewerken aan de campus Stationsstraat en de campus Kerkstraat. Ook voor Vrije Basisschool De Lettertrein is er financiële steun.

“Kwaliteitsvol onderwijs, vraagt een kwaliteitsvolle infrastructuur. Ook dat werd door de coronacrisis nogmaals aangetoond”, zegt Weyts. “We hebben dringend nood aan extra schoolbanken en dus blijven we ook niet blind voor investeringen in de toekomst.”

Het geld zal onder meer gebruikt worden voor de renovatie van de speelplaats, het aanpassen van de klaslokalen in het kader van de brandveiligheid en diverse werken aan de turnzaal. 

Ook Vrije Basisschool De Lettertrein mag rekenen op een bijdrage van Weyts. Daar gaat het in totaal om een som van 98.733,23 euro. Het geld zal onder meer gebruikt worden voor het vervangen van buitenschrijnwerk en het herstellen van betonrot. Ook daar staan werken in het kader van de brandveiligheid op de planning. 

Lees meer