Door het zonnige weer lapten heel wat meer burgers de maatregelen aan hun laars, gaande van BBQ’s met vrienden, aperitieven met de buren tot paaseieren rapen bij de grootouders.
Benoit De Freine Door het zonnige weer lapten heel wat meer burgers de maatregelen aan hun laars, gaande van BBQ’s met vrienden, aperitieven met de buren tot paaseieren rapen bij de grootouders.

Politie Beringen-Ham-Tessenderlo schrijft drie keer zoveel coronaboetes uit tijdens paasweekend

In de bloesemregio was er het afgelopen weekend sprake van heel wat meer overtredingen op de coronamaatregelen in vergelijking met de voorafgaande periode. Ook de lokale politie van Beringen-Ham-Tessenderlo schreef maar liefst drie keer zoveel boetes uit. In totaal werden in de zone 92 overtredingen vastgesteld. 

48 pv’s hadden betrekking op het niet naleven van het samenscholingsverbod, 44 pv’s werden opgemaakt voor het maken van niet-essentiële verplaatsingen. Door het zonnige weer lapten heel wat meer burgers de maatregelen aan hun laars, gaande van BBQ’s met vrienden, aperitieven met de buren tot paaseieren rapen bij de grootouders.

Tijdens de vorige ‘coronaweekends’ stelden de politieploegen gemiddeld zo’n 30 pv’s op. Het viel ook op dat er op paasmaandag een stuk minder overtredingen waren. Het weer was dan ook een stuk frisser.

Lees meer