Hans Meus en een medeorganisator bij de oldtimers.
Geert Mertens Hans Meus en een medeorganisator bij de oldtimers.

‘Komt Goed Oldtimerrit’ om broer Meus te steunen

Ruim vijftig oude bolides namen deel aan de Komt Goed Oldtimerrit ten voordele van de vzw Stopdarmkanker van dokter Colemont. Het evenement werd ingericht door de vzw De Drie Haringen in samenwerking met de MG Club Limburg. Plaats van afspraak was de Gempemolen in Sint-Joris-Winge. “We doen elk jaar iets voor het goede doel, maar we hebben ons doel dit jaar wel aangepast”, zegt medeorganisator Hans Meus.

Bij zijn broer werd eerder dit jaar immers kanker vastgesteld. “Dat was natuurlijk een mokerslag”, zegt hij. “Wim, die hier ook aanwezig is, is 42 jaar en heeft nog jonge kinderen. Zo’n diagnose krijgen is hard. In overleg met het goede doel, dat we aanvankelijk hadden uitgekozen, hebben we beslist om deze actie te organiseren voor het darmkankeronderzoek.”

Er werd een toer van zestig kilometer uitgestippeld. Als apotheose mochten de oldtimers een rondje rijden op het circuit van Zolder. “Dat werd speciaal voor ons geopend”, voegt hij eraan toe. Naast een roadbook kregen de deelnemers ook een speciale deelnemersplaat en konden ze genieten van een lunch in retro-stijl. “Op het einde van het jaar maken we bekend wat alle acties hebben opgebracht. Mogelijk organiseren we ook in het najaar nog een inzamelactie.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer