Advocaat Filip De Reuse.
Florian Van Eenoo photonews Advocaat Filip De Reuse.

‘Slechts’ 7 maanden cel gevorderd voor hallucinante aanval op buurvrouw, advocaat slachtoffer reageert furieus

Een voormalige bewoner van de Belgiëlaan in Zwevezele riskeert zeven maanden cel omdat hij zijn buurvrouw zwaar had toegetakeld. De vrouw hield er wervelfracturen, gebroken ribben, een gebroken oogkas en een zware hersenschudding aan over. “Ik ben enorm ontgoocheld in de lakse houding van het openbaar ministerie. Dit is toch geen signaal? Mijn cliënte ondervindt nog altijd fysieke en mentale gevolgen. Hij had haar evengoed dood kunnen stampen”, sprak een zichtbaar gefrustreerde advocaat Filip De Reuse na het proces in Brugge.

De sfeer in de wijk Belgiëlaan in het gehucht Hille zat jaren onder het vriespunt. De politie moest sinds 2010 tientallen keren per jaar tussenkomen voor allerlei burenruzies. Telkens was beklaagde Filiep V. (56) een van de betrokkenen. In 2012 werd de man al veroordeeld voor slagen en verwondingen aan dezelfde vrouw die hij in april 2016 zwaar toetakelde. Voor die feiten moest hij zich vrijdagmorgen verantwoorden op de rechtbank. Aanleiding van de agressie was zijn zoon die gespuwd had naar de buurvrouw, waarop ze hem allerlei verwijten naar het hoofd slingerde.

Werkstraf

“De beklaagde sprong vervolgens over de omheining en takelde mijn cliënte toe. Hij duwde haar op de grond en begon met zijn volle gewicht te stampen op haar hoofd en haar rug. Het gevolg was meerdere wervelfracturen, gebroken ribben, een gebroken oogkas en een zware hersenschudding. Mijn cliënte kampt nu nog altijd met fysieke en mentale gevolgen”, pleitte Filip De Reuse, advocaat van het slachtoffer. Het openbaar ministerie vorderde zeven maanden cel en een boete. De raadsman van beklaagde Filiep V. stelde dat burenruzies nooit door slechts één partij ontstaan. Zo heeft de vrouw van Filiep V. in maart 2017 ook klacht ingediend tegen het slachtoffer. Al voegde de advocaat wel toe dat er voor geweld geen excuses zijn. Hij leek een opening te creëren naar een werkstraf. Vonnis op 21 juni.

Moet mijn cliënte eerst in een doodskist liggen voor het openbaar ministerie een deftig signaal uitstuurt? Wie met tien gram cannabis betrapt wordt op een festival kijkt doorgaans aan tegen een zwaardere straf.

Advocaat Filip De Reuse

Niet ernstig

“Ik vind dit niet ernstig. Dit is toch een verkeerd signaal?”, sprak advocaat De Reuse achteraf. “Moet mijn cliënte eerst in een doodskist liggen voor het openbaar ministerie een deftig signaal uitstuurt? Wie met tien gram cannabis betrapt wordt op een festival kijkt doorgaans aan tegen een zwaardere straf. Zeven maanden cel stelt niets voor, want het wordt niet uitgevoerd.” Ondertussen is de rust in de wijk teruggekeerd nadat de beklaagde is verhuisd. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer