2 Mieke De Jaegher en Patrick D'hont van 't Een en 't Ander lanceren met 'Nen Briek' een thematische biercocktail die gemaakt is met streekproducten
Sam Vanacker Mieke De Jaegher en Patrick D'hont van 't Een en 't Ander lanceren met 'Nen Briek' een thematische biercocktail die gemaakt is met streekproducten

‘t Een en ‘t Ander lanceert naar aanleiding van herdenking Briek Schotte nieuwe biercocktail op basis van Kapelse vermout en Rodenbach

Naar aanleiding van de festiviteiten rond Briek Schotte lanceert ‘t Een en ‘t Ander aanstaande vrijdag tijdens het Late Night Shopping-event in Schuiferkapelle een eigen biercocktail. ‘Nen Briek’ is een op en top streekproduct geworden dat gemaakt is van de gloednieuwe vermout van wijngoed Kapelle en Rodenbachbier. 

“Komende vrijdag 10 mei is er in Tielt de derde editie van het Late Night Shopping-evenement, waarbij ruim dertig handelaars tot 21 uur open blijven. Tegelijk loopt deze week de provinciale campagne rond de Week van de Korte Keten. Daar komt nog eens bij dat de stad Tielt een oproep lanceerde naar alle handelaars om iets te doen rond de herdenking van Briek Schotte. We hebben beslist om ze alle drie te combineren”, legt Mieke De Jaegher uit.

Vrijdagavond zullen aan ‘t Een en ‘t Ander liefst twaalf verschillende kraampjes opgesteld staan met streekproducten. Onder meer Krista Baekelandt met haar nieuwe ijstruck tekent present, maar ook Hoeveslagerij het Elsthof en The Dirty Scums zullen er een standje hebben. “We brengen in feite onze eigen leveranciers allemaal samen voor een gezellige streekmarkt”, gaat Patrick verder. “Met ‘t Een en ‘t Ander zetten we al langer in op de korte keten en vaak ontstaan die contacten hier gewoon aan de toog.”

Met vermout van Kapelse bodem

Vrijdag wordt ook een opmerkelijk nieuw product gelanceerd in het dorpscafé. “We wisten dat Bas en Hildegard Van Ostaden (van microbrouwerij The Bassets Craft Distillery in Ruiselede -red.) samen met Wijngoed Kapelle bezig waren met de ontwikkeling van een vermout”, gaat Mieke verder. “Wij krijgen als een van de eersten de kans om die vermout te gebruiken in onze ‘Briek’, een verfrissende nieuwe biercocktail gemaakt van vermout van eigen bodem en Rodenbach. Niet dat ik een gediplomeerd cocktailmaakster ben, maar na het succes van onze huisgemaakte picon wilden we eens met wat nieuws uitpakken en zo groeide het idee voor wat nieuws. Het resultaat mag er zeker zijn. Bovendien is het een puur West-Vlaams product. Nu alleen nog afwachten wat de klanten er van vinden.”

The Bassets Craft Distillery krijgt zondag ook een kraampje op de Korte Keten markt in Schuiferskapelle. “We zijn vorig jaar gestart met de ontwikkeling van onze unieke streekeigen vermout, helemaal op basis van Kapelse druiven”, duidt Hildegard Van Ostaden. “Na wat testen en experimenteren is het product ondertussen af. Al zal de eigenlijke commercialisering ervan pas voor binnen een goeie maand zijn. Zo zijn we op dit moment nog volop bezig met het ontwerp van de etiketten. Er zijn nu dus nog geen flessen beschikbaar, maar niets belette ons om ‘t Een en ‘t Ander uit de nood te helpen en van hun ‘Briek’ een rasecht streekproduct te maken.”

2 Mieke De Jaegher en Patrick D'hont van 't Een en 't Ander lanceren met 'Nen Briek' een thematische biercocktail die gemaakt is met streekproducten
Sam Vanacker Mieke De Jaegher en Patrick D'hont van 't Een en 't Ander lanceren met 'Nen Briek' een thematische biercocktail die gemaakt is met streekproducten

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer