De Neringenstraat tussen Kanegem en Aarsele is een beschermd monument. Voor de restauratie en de heraanleg van de kasseiweg kon de stad op 600.000 euro subsidies rekenen, maar die dreigen nu verloren te gaan.
Sam Vanacker De Neringenstraat tussen Kanegem en Aarsele is een beschermd monument. Voor de restauratie en de heraanleg van de kasseiweg kon de stad op 600.000 euro subsidies rekenen, maar die dreigen nu verloren te gaan.

600.000 euro subsidies op de helling door vertraging heraanleg Neringenstraat

Tielt dreigt zeshonderdduizend euro aan subsidies te verliezen omdat de plannen voor de heraanleg van de Neringenstraat te lang aanslepen. Het stadsbestuur heeft het Agentschap Onroerend Erfgoed om een uitstel van de deadline gevraagd.

De heraanleg van de beschermde kasseiweg tussen Aarsele en Kanegem omvat ook de aanleg van een nieuw fietspad naast de weg. De werken hadden eigenlijk al in 2017 moeten starten, maar door procedurefouten en bezwaren van buurtbewoners tegen de ligging van het fietspad blijft het dossier aanslepen. Het Agentschap Onroerend Erfgoed kende in 2015 al een subsidie toe voor de heraanleg van de weg, op voorwaarde dat de werken eind april 2020 klaar zouden zijn. “Die deadline gaan we niet halen”, zegt oppositieraadslid Veerle Vervaeke (Open Vld). “We riskeren de subsidies te verliezen en we stellen dan ook voor uitstel te vragen aan Onroerend Erfgoed. Verder is het aangewezen het dossier te splitsen tussen rijweg en fietspad, zodat op zijn minst zo snel mogelijk met de rijweg gestart kan worden.”

Schepen van Openbare Werken Joris Vande Vyvere (CD&V) antwoordde dat er al om uitstel gevraagd werd aan het Agentschap. “We wachten op een antwoord. Wat het splitsen van het dossier betreft, hebben we navraag gedaan en dat ligt juridisch bijzonder moeilijk.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer