Jakob De Neve aan de blokken in de Oude Gentweg in Aalter.
Joeri Seymortier Jakob De Neve aan de blokken in de Oude Gentweg in Aalter.

Al 1.200 handtekeningen: “Haal blokken weg en zet Oude Gentweg weer open voor verkeer”

Jakob De Neve start online petitie * Gemeente plooit niet

Al 1.200 mensen hebben de online petitie ondertekend om de Oude Gentweg in Aalter weer open te stellen voor verkeer. Sinds de werken aan het oprittencomplex E40, staan blokken in de Oude Gentweg om sluipverkeer te weren. Zeker nu de doortocht in Bellem onmogelijk is door wegenwerken, vragen steeds meer mensen om de Oude Gentweg weer open te stellen.

De Bellemdorpweg ligt helemaal open door wegenwerken, dus zou omrijden via de Oude Gentweg een mooi alternatief zijn. Maar dat kan niet omdat de Oude Gentweg al twee jaar onderbroken wordt door grote witte betonblokken. Die werden daar gezet bij de start van de werken aan het oprittencomplex E40 in Aalter. Toen vooral omdat er elke dag grote files aan het Rond Punt stonden, en de mensen via de Oude Gentweg sluipwegen zochten. De files aan het Rond Punt zijn al lang verleden tijd, maar de blokken in de Oude Gentweg blijven staan.

Buurtbewoner Jakob De Neve wil nu met een online petitie de Oude Gentweg weer open krijgen. “Ik doe dit voor de inwoners van de hele gemeente Aalter, en zeker niet voor of tegen een politieke strekking”, zegt Jakob De Neve. “De online petitie is ondertussen bijna 1.200 keer ondertekend, dus dit leeft echt wel in Aalter. Zeker nu de Bellemdorpweg open ligt, zou het handig zijn dat de Oude Gentweg opengesteld wordt voor het verkeer. Er is helemaal geen file meer aan het oprittencomplex van de E40, dus waarom blijven die blokken hier eigenlijk staan? Door de werken in Bellem, wordt al het autoverkeer nu rond gestuurd via Switten. Mocht de Oude Gentweg opengesteld worden, dan zou het verkeer verdeeld worden, en zou het overal rustiger worden. Switten is een weg waar veel fietsers en voetgangers zijn. Dus al dat omleidingsverkeer is daar ook niet echt op z’n plaats. Teken de petitie en kom maandag om 20 uur naar de gemeenteraad!”

Tot november

Waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V) geeft weinig hoop. “De blokken zullen blijven staan tot het einde van de werken aan de E40, ongeveer in november dit jaar”, zegt burgemeester Hoste. “We doen dit niet om mensen te pesten, maar net voor de rust van de buurt. Dat 1.200 mensen de petitie al getekend hebben? Wel, dat betekent dus dat daar 1.200 wagens zouden passeren als we de Oude Gentweg open stellen. En daar is die straat echt niet voor gemaakt.”

“Geen begrip”

Groen zet het dossier maandagavond ook op de gemeenteraad. “De bewoners van Bellem delen twee keer in de klappen”, zegt gemeenteraadslid Jesse De Meulenaere. “De blokkade in de Oude Gentweg zorgde vóór de werken in de Bellemdorpweg voor extra sluipverkeer door de dorpskern van Bellem. Tijdens de werken betekent de blokkade nu een veel te lange omleiding van Aalter naar Bellem. Veel mensen begrijpen het nut niet van de ingreep. Veilig en vlot verkeer hoeven geen tegenstellingen te zijn.”

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Christiana Cortier

    Hoe egoïstisch kan je zijn als bewoner van de Oude Gentweg!!! Het argument dat 1200 mensen de petitie getekend hebben en volgens Patrick Hoste,.ze er allemaal zullen doorrijden houdt toch geen steek. Vele mensen ondertekenen uit solidariteit en bovendien rijdt toch niet iedereen er tegelijk door De omeg via Switten is bovendien voor fietsers en motorrijders levensgevaarlijk want er liggen enorm veel keien.Waarom nog betalen voor het onderhoud van wegen als je er niet mag op rijden??????

  • INES SPINNEWYN

    Waar kan je de petitie tekenen?

Lees meer