Jakob De Neve aan de blokken in de Oude Gentweg in Aalter. Hij startte de online petitie op.
Joeri Seymortier Jakob De Neve aan de blokken in de Oude Gentweg in Aalter. Hij startte de online petitie op.

Al bijna 1.500 handtekeningen, maar Oude Gentweg blijft dicht: “Pas na werken E40 gaat straat weer open”

De gemeente Aalter buigt niet voor het grote burgerprotest tegen de blokken die de Oude Gentweg afsluiten voor doorgaand verkeer. De straat gaat pas in het najaar weer open.

Een online petitie heeft al bijna 1.500 handtekeningen en maandagavond kwamen ook tientallen burgers naar de gemeenteraad om hun ongenoegen te uiten. Maar de gemeente houdt het been stijf: de blokken in de Oude Gentweg blijven staan. “Wij doen dit niet om mensen te pesten, maar voor de veiligheid van iedereen”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V). “Bestuurders doen vandaag meer dan ooit hun goesting, en zoeken sluipwegen waar ze eigenlijk niet moeten zijn. De blokken in de Oude Gentweg zullen blijven staan, tot de werken aan de E40 eind dit jaar klaar zijn. In september en oktober volgt nog een moeilijke fase, wanneer de aansluiting op de Lostraat gemaakt wordt. Dan zullen weer veel mensen sluipwegen zoeken, en we willen de Oude Gentweg ontlasten. Na de werken zal de Oude Gentweg weer open gaan, maar niet meer zoals de straat vandaag is. We werken aan een lussensysteem van verkeer, en willen daar meer plaats vrij maken voor de zwakke weggebruiker.”

Jesse De Meulenaere (Groen) nam het tijdens de gemeenteraad op voor het buurtprotest. “Dit is een farce”, meent het jonge raadslid. “Er is in de buurt helemaal geen draagvlak voor deze blokkade. De mensen zijn het beu. Een petitie met bijna 1.500 handtekeningen is een signaal van de bevolking dat een gemeente niet mag negeren. Maar dat telt in Aalter blijkbaar niet”, zucht De Meulenaere.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer