Een archiefbeeld van de werken.
Joeri Seymortier Een archiefbeeld van de werken.

Baan Ursel-Zomergem eind volgende week (na een jaar) weer open voor verkeer

Goed nieuws voor wie regelmatig van Ursel naar Zomergem moet. De Gentweg in Zomergem en Rozestraat in Ursel worden eind volgende week opengesteld voor verkeer.

Een jaar geleden ging de doortocht tussen Ursel en Zomergem (N461) dicht voor grote wegenwerken. Die moesten eigenlijk al enkele maanden afgerond zijn, maar de werken liepen verschillende keren vertraging op. “Afhankelijk van het weer zou donderdag en vrijdag de toplaag asfalt gegoten worden”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V) van Aalter. “Tegen eind volgende week, zo rond 17 mei, zou de baan dan weer open kunnen voor het verkeer. Die datum is wel nog onder voorbehoud, en is nog niet bevestigd door de aannemer. Waarom de werken zoveel uitgelopen zijn? Er was behoorlijk wat vertraging ten gevolge van een bijkomende doorsteek die gemaakt is, in functie van komende werken van Aquafin. Niet leuk, maar dat voorkomt wel dat de weg volgend jaar open zou komen te liggen”, zegt de burgemeester nog.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer