RV

Boerenmarkt op de koer naar aanleiding van Week van de Korte Keten

Naar aanleiding van de Week van de Korte Keten organiseert het gemeentebestuur van Ruiselede een streekmarkt ter promotie van de producten van lokale land-en tuinbouwers.

Op zaterdag 11 mei strijken tussen 9 en 12 uur dertien standhouders neer op de koer aan bibliotheek Het Portaal in de Nieuwstraat. “Via de korte keten kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Als consument krijg je verse en kwaliteitsvolle producten van bij de boer, zonder veel voedselkilometers en verpakkingsafval.”

Voor de bezoekers van de streekmarkt wordt ook een tombola georganiseerd met spaarkaarten. Wie bij drie verschillende standen producten koopt en daarmee een volle spaarkaart heeft maakt kans op een geschenkbon van 100% West-Vlaams. Verder geeft een volle kaart ook recht op een drankje aangeboden door het gemeentebestuur in lokaal dienstencentrum Den Tap.

Voor de volledigheid geven we meteen ook de aanwezige producenten mee: champignons en trostomaten (Tack), groene asperges (Jean-Claude Deprouw), yoghurt, platte kaas en vla (Moeninckhof), aardappelen (Marnix Deruyck), rundsvlees (Daisy Deruyck), bio-eieren en pannenkoeken (Willem-Jan Coens), prei, wortels en aardappelen (Franky Verhelst), aardbeien en witloof (Luc Wanneyn), confituur, granola en brood (Suzy Wieme), honing (Daniël Vandekeere), natuurzeep en verzorgingsproducten (Il senso verde), aardbeien (Luc Vandevoorde) en streekbieren (brouwerij Strubbe).

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Louis Taghon

    Prachtig initiatief Prachtig initiatief voor herhaling vatbaar.

Lees meer