4 Brandweerlui gaan het vuur te lijf op het dak van het bedrijf.
Danny Sagaert Brandweerlui gaan het vuur te lijf op het dak van het bedrijf.

Brand bij Grandeco: aanzienlijke schade maar geen slachtoffers

Bij Grandeco WallFashionGroup Belgium, producent van behangpapier langs de Wakkensesteenweg in Tielt, heeft een brand in de nacht van maandag op dinsdag vrij zware schade aangericht. Er vielen geen slachtoffers. Het bedrijf hoopt tegen komend weekend de productie volledig te hervatten.

De oproep voor de brand liep rond kwart voor twee binnen bij de hulpdiensten. “Bij onze aankomst sloegen op één bepaalde plaats de vlammen door het dak”, zegt Lieven Rijckaert, postoverste van de brandweer in Tielt. “In het bedrijf had een droogoven vuur gevat. Dat ging gepaard met flinke vlammen die dus ook al snel het dak aantastten. We zijn erin geslaagd om het vuur vrij snel onder controle te krijgen. Om niet zonder bluswater te vallen, hebben we versterking opgeroepen.” Onder meer blussers van de post Meulebeke, Pittem en Aarsele kwamen een handje toesteken.

4 De grote middelen werden ingezet om de brand bij Grandeco in Tielt te bestrijden.
Hans Verbeke De grote middelen werden ingezet om de brand bij Grandeco in Tielt te bestrijden.

Personeel naar huis gestuurd

De brand werd opgemerkt door personeel van de nachtploeg bij Grandeco. Iedereen kon zich in veiligheid brengen. Tijdens de bluswerken besliste de financieel directeur van het bedrijf na overleg om het personeel naar huis te laten gaan. Bij Grandeco lag de productie vandaag helemaal stil. “Experten hebben intussen de schade en de impact van de brand bepaald”, weet marketingmanager Katrien Van Hecke. “Doordat slechts een klein gedeelte van de productie werd getroffen, wordt die dinsdagavond al voor de helft weer opgestart. In de ondersteunende afdelingen en het magazijn werd vandaag wel normaal gewerkt. Leveringen naar klanten komen daardoor niet in het gedrang. Een volledige herstart van de productie wordt verwacht tegen komend weekend.” Het bedrijf is naar eigen zeggen dankbaar voor het doortastend optreden van zowel de hulpverleners als van eigen medewerkers.

4 De brand ging gepaard met nogal wat rookontwikkeling.
Danny Sagaert De brand ging gepaard met nogal wat rookontwikkeling.
4 De grote middelen werden ingezet om de brand bij Grandeco in Tielt te bestrijden.
Hans Verbeke De grote middelen werden ingezet om de brand bij Grandeco in Tielt te bestrijden.

Lees meer