Luc Vanrokeghem organiseerde op de Kluisberg een cyclocrosswedstrijd.
LSI Luc Vanrokeghem organiseerde op de Kluisberg een cyclocrosswedstrijd.

Duo riskeert celstraf voor geplunderde fruitautomaten en diefstal prijzen cyclocrosswedstrijd

Twee twintigers uit Izegem riskeren tien tot veertien maanden celstraf en een boete omdat ze in Izegem, Ardooie, Meulebeke en Ardooie tien fruit- en aardappelautomaten hebben geplunderd. Ze roofden op de Kluisberg ook alle prijzen van een cyclocrosswedstrijd mee. “Mijn sponsors haakten af en ik moest de organisatie stopzetten”, zucht wedstrijdorganisator Luc Vanrokeghem uit Dottenijs.

Geld- en psychische problemen bij de ene, relationele en psychische problemen bij de andere. Dat waren de redenen die Joeri G. (24) en Kenny D. (21) uit Izegem opgaven als reden voor de diefstallen. Ze braken tien fruit- en aardappelautomaten open voor het kleingeld. Hun rooftocht stopte toen ze  betrapt werden door een fietser.

Cyclocross

Hoe ze in de toren op de Kluisberg terecht waren gekomen, bleef tijdens het proces onduidelijk. Ze bekenden wel dat ze er op 7 oktober 2017 binnendrongen en met driehonderd spinners, honderd sleutelhangers, dertig flessen wijn, vijftig portefeuilles, fietskledij en een dure mountainbike vandoor waren gegaan. “Prijzen voor de vierhonderd deelnemers van de LRC-cyclocrosswedstrijd die ik op de Kluisberg organiseerde”, legt Luc Vanrokeghem uit. “De wedstrijd was op zaterdag, ik stelde de inbraak en diefstallen op donderdag vast. Ik moest in allerijl nog op zoek naar nieuwe prijzen. Ik kon de deelnemende kinderen toch niet in de kou laten staan. De gestolen mountainbike was de mijne.” Door de diefstal haakten enkele sponsors van het evenement af. “Ik ben noodgedwongen gestopt met de organisatie. Vijf maanden later kreeg ik mijn mountainbike beschadigd terug. Blijkbaar was die tijdens een huiszoeking gevonden, maar ondertussen had ik al een nieuwe gekocht.”

‘Slechte vriend’

Volgens Kenny D. liet hij zich meeslepen door ‘slechte vriend’ Joeri G. Maar hij dreigt meer te zullen moeten boeten dan zijn vriend. Zijn auto is in beslag genomen en zal waarschijnlijk verbeurd verklaard worden omdat de wagen werd gebruikt om rond te rijden voor de diefstallen. Joeri G. is geen onbekende voor het gerecht. In 2015 kreeg hij al eens veertig maanden cel omdat hij zijn ex-vriendin had geslagen en had proberen te wurgen. Hij pleegde de diefstallen en inbraken terwijl hij nog onder voorwaarden van die eerdere straf stond. Beiden vroegen een werkstraf. Vonnis op 3 juni.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer