De vernieuwde N461
Gemeente Aalter De vernieuwde N461

Het staat vast: verbindingsweg tussen Zomergem en Ursel gaat (eindelijk) open

Het is nu definitief: de verbindingsweg tussen Zomergem en Ursel wordt weer opengesteld voor het verkeer. Dat gebeurt vanavond om 18 uur of ten vroegste morgenochtend, vrijdag 17 mei.

Precies een jaar bleef de Gentweg in Zomergem en de Rozestraat in Ursel dicht. De werken zouden eigenlijk rond de jaarwisseling klaar geweest zijn, maar ze liepen zwaar uit. “De N461, de verbindingsweg tussen Zomergem en Ursel, gaat ten laatste op vrijdag 17 mei opnieuw open”, bevestigt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V) van Aalter. “Er kwamen een nieuw wegdek, nieuwe rioleringen en mooie fietspaden die fietsers op een comfortabele manier van Ursel, via Zomergem en Hansbeke, tot in Bellem voeren.”

De openstelling van de N461 is goed nieuws voor wie regelmatig van Ursel naar Zomergem moet. Ook het verkeer van Aalter naar Zomergem, kan nu via Ursel rijden. In Bellem ligt de Bellemdorpweg open tot aan de zomer, dus die verbindingsweg naar Zomergem is momenteel onbruikbaar.

Burgemeester Tony Vermeire (CD&V) van Lievegem is blij. “Na nieuwe fietspaden in Stoktevijver, Kruisdreef, Spinhoutstraat openen we nu terug kilometers nieuw fietspad tussen Nekke en Ursel”, zegt Vermeire. “Ook het versleten wegdek is helemaal vernieuwd. Door extra werken in Aalter duurden deze werken langer dan gepland. Maar we zijn blij dat alles nu achter de rug is.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer