De Mobibus van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde komt naar Tielt
Geert De Rycke De Mobibus van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde komt naar Tielt

Interactieve Mobibus zes dagen op de markt

Tussen 5 en 13 september staat de Mobibus zes dagen lang op de markt van Tielt. Het gaat om een omgebouwde bus van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde met een interactieve tentoonstelling over verkeersveiligheid aan boord. Alle vierdejaarsstudenten van de middelbare scholen in Tielt zullen de bus bezoeken.

In en rond de bus komen de leerlingen alles te weten over de dode hoek, duurzame mobiliteit en zichtbaarheid. Via opdrachten, bordspelen en filmfragmenten worden ze over de verschillende thema’s gesensibiliseerd. Het is niet de eerste keer dat de Mobibus in Tielt staat. Het project loopt al sinds 2010 en jaarlijks krijgt de bus circa 8.000 leerlingen uit heel Vlaanderen op bezoek. Alle Tieltse scholen hebben inmiddels een bezoek gepland. Zowel Campus De Reynaert, De Bron, het Sint-Jozefsinstituut, het VTI, De Ster als Regina Pacis zullen de Mobibus bezoeken.  

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer