3 Krista Baekelandt, hier samen met echtgenoot Pascal van Bruwaene en hun tweelingdochters Elisa en Tessa (beiden 11), verkoopt voortaan vers hoeve-ijs vanuit een ijstruck.
Sam Vanacker Krista Baekelandt, hier samen met echtgenoot Pascal van Bruwaene en hun tweelingdochters Elisa en Tessa (beiden 11), verkoopt voortaan vers hoeve-ijs vanuit een ijstruck.

Krista zet levenswerk van melkboer Paul Van Bruwaene verder en trekt de baan op met verse hoeve-ijsjes: “IJs maakt mensen gelukkig”

Schuiferskapelle heeft er een nieuwe onderneming bij. Krista Baekelandt trekt voortaan de baan op met een nieuwe ijstruck. De naam ‘IJspol.com’ is een eerbetoon aan Paul Van Bruwaene, die decennialang melkboer was in Tielt en Schuiferskapelle. “Jammer dat ons pa dit niet meer kan meemaken.”  

“Telkens wanneer Krista ijs maakt, likken onze dochters de potten uit”, lacht haar man Pascal Van Bruwaene (40). “De melk komt van de koeien op de familiehoeve op de Dosseweg. Sinds de dood van mijn vader woont mijn moeder Jacqueline er alleen. Er zitten nog altijd 25 koeien. Mama maakte vroeger altijd zelf boter en karnemelk, maar de specialiteit van Krista is ijs. Verser wordt het niet.” 

Levenswerk verder zetten

“Eigenlijk spelen we al langer met het idee om de baan op te gaan met ons ijs”, pikt Krista (38) in. “In zekere zin zetten we zo het levenswerk verder van mijn schoonvader, die net als zijn vader altijd melkboer is geweest in Tielt en in Kapelle. Toen we hem vijf jaar geleden- met zijn pensioen in het vooruitzicht - over onze plannen vertelden, was hij meteen enthousiast. Spijtig dat hij dit vandaag niet meer kan meemaken.” Paul Van Bruwaene is drie jaar geleden op amper 65-jarige leeftijd overleden aan kanker. “Hij heeft ons nog geholpen met de installatie van de ijsmachine”, gaat Krista verder. “Het voelde dan ook juist om de zaak naar hem te vernoemen.” 

3 Een foto die werd genomen in de zomer van 1968. We zien melkboer Paul Van Bruwaene samen met zijn vader bij de hoeve in Schuiferskapelle. Vader en zoon hebben net gedaan met de koeien melken.
RV Een foto die werd genomen in de zomer van 1968. We zien melkboer Paul Van Bruwaene samen met zijn vader bij de hoeve in Schuiferskapelle. Vader en zoon hebben net gedaan met de koeien melken.

Geluk in hoorntjes

De nieuwe ijstruck van IJspol heeft zijn vuurdoop pas achter de rug. “We hebben ons eerste ijs verkocht tijdens het feestweekend van basisschool De Dorpsparel vorig weekend. Even maakten we ons zorgen om het weer, maar het werd een succes. We verkochten onze eerste twee ijsjes en een paar minuten later was het alsof alle kinderen uit het dorp tegelijk een ijsje wilden. Al die lachende gezichtjes waren fantastisch. IJs maakt mensen gelukkig. Ze kunnen vanaf nu de ijstruck ook boeken voor allerlei evenementen en feestjes. We kunnen tien smaken aanbieden. Vanille, chocolade, aardbei, banaan en stracciatella blijken voorlopig het populairst. We leveren ook op bestelling. Zo heeft ’t Een en ’t Ander sinds kort ook ons ijs in huis.”

Zomerterras in de maak bij ouderlijke hoeve

“Volgend jaar hopen we een nieuw hoofdstuk te beginnen met de opening van een ijsterras bij de hoeve op de Dosseweg. We zijn er volop de oude schuur aan het verbouwen. Eigenlijk hadden die werken al af moeten zijn, maar zowel Pascal als ik hebben een drukke job waardoor we die deadline een jaartje opgeschoven hebben. Tegen de zomer van 2020 moet het ijssalon van IJspol af zijn.”

De ijstruck boeken of ijs bestellen kan op www.ijspol.com.

3  Het hele gezin geniet van de ijsjes van Krista.
Sam Vanacker Het hele gezin geniet van de ijsjes van Krista.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer