Negen leerlingen van De Bron namen deel aan het project, dat op 8 mei afgesloten werd met de voorstelling van de documentaire op provinciedomein Raversyde
RV Negen leerlingen van De Bron namen deel aan het project, dat op 8 mei afgesloten werd met de voorstelling van de documentaire op provinciedomein Raversyde

Leerlingen De Bron leveren bijdrage aan Europese documentaire over Atlantikwall

Op woensdag 8 mei, niet toevallig V-dag, werd in provinciedomein Raversyde een documentaire voorgesteld over de Atlantikwall. ‘Off The Wall’ is voortaan te bekijken op het domein zelf en trekt straks ook naar enkele filmfestivals. Negen leerlingen uit de Bron werkten er aan mee.

“Tussen 5 en 10 november deden negen leerlingen van 3WETa en 3WETb mee aan een Europees jongerenuitwisselingsproject”, legt communicatieverantwoordelijke Maarten Huvaere van De Bron uit. “Vlaamse en Franse jongeren werkten er samen met theatermaker Pascal Buyse rond grenzen, oorlog en vrede, de Atlantikwall en ontheemding. Hun ideeën en ervaringen werden vertaald in een artistieke performance die gedocumenteerd werd door filmmakers Toyah Van der Poten en Yel Ratajczak.”

“De leerlingen werkten rond de geschiedenis van de Atlantikwall en dagelijkse workshops werden afgewisseld met rondleidingen en voorstellingen. Een grenzeloze wereld vormde telkens het uitgangspunt. Op V-day werd uiteindelijk het eindproduct voorgesteld, waar aan onze leerlingen uiteindelijk toch een aanzienlijke bijdrage hebben geleverd.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer