SDVO

Man die agenten bedreigt met mes, riskeert celstraf

Een 46-jarige man uit Tielt hangt in de Brugse rechtbank een voorwaardelijke celstraf van negen maanden boven het hoofd voor weerspannigheid tegenover de politie. Nico V. maakte een pistoolgebaar in de richting van agenten en stapte met een keukenmes in zijn hand op hen af.

De politie van Tielt werd op 14 april opgeroepen voor nachtlawaai in de buurt van een café. Ter plaatse bleek de luide muziek uit de woning van Nico V. te komen. “De agenten tikten op het raam en belden aan”, vertelde de procureur. “De beklaagde opende de deur, maar smeet ze weer toe.” 

Plots verscheen V. voor het raam en maakte een pistoolgebaar in de richting van de politie. “Hij kwam uiteindelijk naar buiten met een keukenmes in zijn linkerhand. Ze grepen de beklaagde vast, maar hij wilde het mes niet lossen. Achteraf verklaarde hij dat de politie agressief was geweest.” 

Nico V. hangt een voorwaardelijke celstraf van negen maanden en vierhonderd euro boete boven het hoofd. De man werd in het verleden al twee keer eerder veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Naar eigen zeggen werd hij in zijn jeugd al eens onheus behandeld door een agent en heeft hij sindsdien problemen met de politie. Vonnis op 27 juni.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer