RV

Man met zwaar strafverleden riskeert opnieuw twee jaar cel voor bedreigingen met foto van doodskist

Nico C. (50) uit Tielt met een strafregister van acht pagina’s riskeert opnieuw twee jaar cel. Hij zou een kennis bedreigd hebben door een foto van een doodskist op te sturen. Daarnaast staat hij ook terecht voor diefstal, vandalisme en informaticabedrog. 

Tijdens een discussie met een kennis in januari 2018 verstuurde Nico C. uit Tielt plots een foto van een doodskist. Het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij en vroeg 625 euro schadevergoeding. “Helaas bleef het niet bij die feiten alleen”, sprak de procureur. “Samen met een kompaan bestal hij ook een vriendin. Hij glipte binnen, sprak haar aan in de keuken en liet zijn kompaan ondertussen een Playstation en spelletjes stelen. Verder heeft hij ook de banden lek gestoken van de auto van een ander slachtoffer. Tot slot haalde hij 280 euro af met de bankkaart van nog iemand anders”, zei de procureur, die twee jaar cel en een boete vorderde.

Nico C. werd als minderjarige al veroordeeld voor verkrachting en als meerderjarige voor diefstal met geweld, inbraak, weerspannigheid, opzettelijke slagen en verwondingen en inbreuken op de wapenwet. Daarvoor zat hij al jarenlange celstraffen uit. Op zijn proces kwam hij ook deze keer niet opdagen. Vonnis op 3 juni.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer