2 De brandweer was een hele tijd in de weer om de chauffeur te bevrijden.
Wouter Spillebeen De brandweer was een hele tijd in de weer om de chauffeur te bevrijden.

Mestkar kantelt de gracht in: “nog onverklaarbare oorzaak”

De Tieltsesteenweg in Aalter is volledig afgezet nadat een mestkar deze middag in de gracht belandde en op zijn zij keerde. De 62-jarige chauffeur uit Evergem zat een hele tijd met zijn voeten gekneld in de cabine, maar liep geen levensbedreigende verwondingen op.

Twee getuigen zagen zaterdagmiddag hoe de chauffeur in de gracht belandde. “De chauffeur ging om een nog onverklaarbare oorzaak van de weg af”, duidt de politie. “Er was geen ander voertuig bij het ongeval betrokken. Of de chauffeur met iets anders bezig was achter het stuur en daardoor afgeleid was, is nog de vraag.”

De mestwagen kantelde in de gracht en verloor zo een groot deel van zijn lading dierlijke meststof in een weide. Omdat het over mest gaat, is er geen risico op vervuiling, bevestigt de politie. De chauffeur zat gekneld in zijn cabine. “Hij bleef de hele tijd bij bewustzijn”, volgens de politie. De brandweer had veel moeite om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. “Hij zat met zijn voeten gekneld, dus we konden er moeilijk aan”, klinkt het. “Tijdens de redding hebben we een scherm geplaatst om het slachtoffer van pottenkijkers af te schermen. Uiteindelijk hebben we hem eruit gehaald rond 13 uur. Hij was niet in levensgevaar.”

2 De mestkar week om een onduidelijke reden van zijn baanvak af.
Wouter Spillebeen De mestkar week om een onduidelijke reden van zijn baanvak af.

De tank meststof moet nu leeggepompt worden vooraleer de takelwerken kunnen beginnen. De Tieltsesteenweg bleef zaterdagnamiddag dus nog een tijdje afgesloten tussen de Biesemveldstraat en het rond punt bij de E40. Er waren plaatselijk omleidingen voorzien. Rond 16 uur werd de weg vrijgegeven.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • willem boone

    ik dacht dat het een vrachtwagen is ...en geen kar

  • Roger Cooks

    Shit!

Lees meer