De vijver aan de Ringlaan
Sam Vanacker De vijver aan de Ringlaan

Nachtvissers Ringlaanvijver riskeren GAS-boete tot 350 euro

Hengelaars die ’s nachts vissen in de Ringlaanvijver riskeren voortaan een GAS-boete. De Ringlaanvijver wordt al langer geplaagd door visdiefstal.

Eind vorig jaar al trokken de Tieltse hengelclubs aan de alarmbel omdat niet-aangesloten hengelaars al te vaak hun vangst meenamen naar huis of nachtlijnen in de Ringlaanvijver legden. Sindsdien werd de politiecontrole verscherpt, maar het probleem bleef aanhouden. Oppositiepartij sp.a kaartte de kwestie ondertussen al meermaals aan. “In juni al stelden we voor een aangepast politiereglement uit te vaardigen zodat er GAS-boetes konden uitgeschreven worden, maar toen ging de meerderheid daar niet op in”, zegt oppositieraadslid Simon Bekaert (sp.a). “We zijn blijven aandringen, ook via de politieraad, en zijn blij dat we eindelijk gehoor hebben gekregen.”

Het nieuwe politiereglement ligt in de lijn van de regels die ook al gelden op domein Ter Borcht in Meulebeke. Overtreders riskeren boetes tot 350 euro.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer