Een poster van de Statiekermis van Aarsele uit lang vervlogen tijden
RV Een poster van de Statiekermis van Aarsele uit lang vervlogen tijden

Nieuw buurtfeest aan station Aarsele

Enkele buurtbewoners organiseren op 15 september een buurtfeest aan het station van Aarsele. Daarmee wordt terug aangeknoopt met een oude traditie. 

In een ver verleden was er op de tweede zondag van september kermis aan het Aarseelse station. Er werd decennialang een wielerwedstrijd en een zangwedstrijd gehouden in en rond café Sint-Christoffel en ’s avonds werd vuurwerk afgestoken. Nu wordt weer voorzichtig aangeknoopt met die traditie. “We gaan terug wat leven in de brouwerij brengen in de omgeving van het station”, zegt Olivier Siemoens van het gelijknamige bouwbedrijf. “Het wordt in eerste instantie een buurtfeest, maar met een opening naar een ruimer publiek in de toekomst. We starten met een aperitief op de site van het voormalige café Sint-Christoffel en daarna kunnen buurtbewoners aanschuiven voor een barbecue op het terrein van Teratex. Voor ijsjes kunnen ze terecht in de Gavermeerstraat bij Serelly’s.” 

Siemoens liet het voormalige café ondertussen slopen. Zoals bekend wordt er in de loop van 2020 een tweewoonst opgetrokken voor de buitenlandse arbeiders van het bouwbedrijf.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer