vtbKultuur

Nieuwe cultuurvereniging zoekt vrijwilligers

Er wordt nagedacht over de oprichting van een nieuwe afdeling van cultuurvereniging vtbKultuur in Tielt. Bij wijze van introductie is er nog tot en met 14 mei een reizende tentoonstelling van de vzw te bezichtigen in de bibliotheek.

VtbKultuur ontstond uit de Vlaamse Toeristen- en Automobilistenbond (VTB-VAB), een vereniging die in 1922 opgericht werd in de schoot van de Vlaamse Beweging. De twee deeltakken splitsten en in 2008 werd de voormalige toeristenbond omgedoopt tot vzw vtbKultuur.

“In Vlaanderen zijn op dit moment ongeveer 150 lokale afdelingen van vtbKultuur actief. Die zorgen voor de organisatie van heel diverse culturele activiteiten. Daarbij worden ze begeleid door educatief medewerkers en krijgen ze ondersteuning van vtbKultuur vzw op promotioneel, logistiek en financieel vlak”, legt educatief medewerker Heidi Vanackere uit. “Ook in Tielt wil vtbKultuur nu een lokale groep oprichten. Enthousiastelingen die zin hebben om hun culturele dromen te realiseren, zijn van harte welkom om mee hun schouders te zetten onder deze groep.”

“De grote troef van vtbKultuur is dat je als groep zelf bepaalt wat je wil organiseren en hoe vaak. Wie pakweg een huiskamerconcert wil organiseren of om een auteur op de koffie wil vragen kan dat doen onder de vleugels van vtbKultuur. Ook een groepsbezoek of een daguitstap organiseren is perfect mogelijk. Ook wie weinig tijd heeft en slechts af en toe een handje wil toesteken, is welkom.”

Bij wijze van introductie in Tielt, stelt vtbKultuur nog tot en met 14 mei haar minitentoonstelling ‘Vlaamse Meesters – laat je inspireren’ op in de bib van Tielt. Voor de expo werden tien hedendaagse Vlaamse kunstenaars uit verschillende disciplines uitgenodigd om hun visie op de  oude Vlaamse Meesters te geven.

Geïnteresseerden kunnen terecht bij Heidi Vanackere via heidi.vanackere@vtbkultuur.be of via 0468/29.96.90. Op www.vtbkultuur.be/word-vrijwilliger-vragen is meer info te vinden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer