De politiezones willen informeren en niet verbaliseren.
Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem De politiezones willen informeren en niet verbaliseren.

Politie organiseert infomoment voor caravans en campers

Wie op reis vertrekt met de caravan of camper, maar nog eens wil controleren of alles wel in orde is, kan op 22 juni terecht in Eeklo. De politiezones Meetjesland-Centrum en Deinze-Zulte-Lievegem organiseren er een infodag waarop je ook je caravan of motorhome op de weegbrug kan zetten.

Welke hoeveelheid lading en bagage kan je meenemen en hoe moet je die vervoeren? Wat zegt de wet in verband met rijbewijs, snelheid en overlading? Aan welke technische eisen moet mijn caravan of mobilhome voldoen? Op die vragen willen de twee politiezones een antwoord geven. Op 22 juni kunnen eigenaars van een caravan of mobilhome terecht aan de weegbrug langs de Ringlaan in Eeklo voor een infomoment.

“Laad je voertuig zoals je op vakantie zou vertrekken”, geeft de politie als instructie. “Neem de nodige boorddocumenten mee zoals je inschrijvingsbewijs, je verzekeringsbewijs, je keuringsbewijs en het gelijkvormigheidsattest. We zijn er die dag om te informeren, niet om te verbaliseren.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer