De burgemeesters van de zone en de politie stelden de actie voor op de markt.
Wouter Spillebeen De burgemeesters van de zone en de politie stelden de actie voor op de markt.

Politie pakt foutparkeerders op de markt aan

Om foutparkeerders op en rond de markt in Deinze tegen te gaan, lanceert de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem vanaf 18 juni een preventieve actie. Vanaf 1 juli schrijven ze boetes uit.

“Foutparkeren mag nergens natuurlijk, maar deze actie is voornamelijk gericht op de omgeving van de markt”, zegt burgemeester van Deinze Jan Vermeulen (CD&V). “Daar is er een probleem met foutparkeerders, ondanks dat er wel veel alternatieven zijn.” De actie wil de omgeving van de markt voornamelijk veiliger maken voor zwakke weggebruikers. “Een fietser die naar de straat moet uitwijken voor een auto die op het fietspad staat, kan aangereden worden.”

Van 18 juni tot 30 juni zal de politie flyers onder de ruitenwisser van fout geparkeerde auto’s achterlaten. Daarop staan de regels duidelijk uitgelegd. Vanaf 1 juli schrijft de politie boetes van 58 euro uit aan gewone foutparkeerders en het dubbele aan chauffeurs die op het trottoir staan. Bij een gelijkaardige actie vorig jaar werden 111 flyers uitgedeeld en 72 pv’s opgesteld in de hele politiezone.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johny De Neve

    Er is véél te weinig parkeerplaats, dat is het probleem op de markt ,is slecht aangelegd met veel onnodige ruimte in het midden en dan véél te parkeerplaatsen errond, geen goed idee geweest, veel beter vroeger maar ja als ge met geld wil smijten hé

  • Julien Dauwe

    En dat is nu echt een prioriteit op het vlak van veiligheid ? Ze willen enkel centjes in het bakje brengen, niks meer , niks minder.

Lees meer