Een luchtbeeld van een tijd geleden van de Markt van Aalter, genomen vanuit de kerktoren.
JSA Een luchtbeeld van een tijd geleden van de Markt van Aalter, genomen vanuit de kerktoren.

Rijweg rond Markt Aalter wordt nu al opgebroken (zodat avondmarkt mogelijk blijft)

De rijweg rond de Markt in Aalter wordt deze week al opgebroken, en niet begin juni zoals oorspronkelijk de bedoeling was.

De aannemer van de grote centrumwerken in Aalter wijzigt de planning, en gaat het stukje Markt tussen café Bridge en de Bellemstraat nu al openbreken en vernieuwen. Het gaat om de rijweg rond de Markt, en dus niet over het marktplein zelf. Normaal gezien wordt op dinsdag 14 mei gestart. “De rijweg rond de Markt zal nu al aangepakt worden, en die moet dan ten laatste tegen 21 juni klaar zijn”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V). “Door dat stuk wat naar voor te schuiven in de planning, kunnen we ervoor zorgen dat de avondmarkt van 21 juni ook dit jaar kan doorgaan in de centrumstraten, en ook op en rond de Markt. Als het weer geen stokken in de wielen steekt, zou dat normaal gezien moeten lukken.”

September klaar

In de Lostraat wordt ondertussen een nieuwe riolering gestoken. Tegen het bouwverlof zou ook het stuk Lostraat tussen de Markt en de begrafenisondernemer klaar moeten zijn. In de zomer moet dan enkel nog het korte stukje Brouwerijstraat gedaan worden, tussen kinderwinkel Missy Muis en de Markt. Wanneer de Brouwerijstraat precies aangepakt wordt, staat nog niet vast. “De hele centrumwerken zullen tegen september wel klaar zijn. Nu is het nog even op de tanden bijten, maar het einde is in zicht. De commentaren op de afgewerkte straten zijn in ieder geval positief”, zegt burgemeester Hoste nog.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer