De Tieltse blussers, die deel uitmaken van de hulpverleningszone Midwest, hoefden niet ver te rijden: de vermeende brand situeerde zich in de Felix d'Hoopstraat, waar ook de kazerne is gevestigd.
Hans Verbeke De Tieltse blussers, die deel uitmaken van de hulpverleningszone Midwest, hoefden niet ver te rijden: de vermeende brand situeerde zich in de Felix d'Hoopstraat, waar ook de kazerne is gevestigd.

Rook ontsnapt vanonder het dak door slecht functionerende kachel

Een interventie in de straat waar de kazerne gevestigd is, het gebeurt niet elke dag. De Tieltse brandweer kreeg er vrijdagavond rond half tien toch mee te maken. De blussers rukten uit naar een huis waar twee Roemenen wonen. “Er was een probleem met een houtkachel op de eerste verdieping waardoor zich rook verspreidde op zolder”, zegt Lieven Rijckaert, bevelhebber van de Tieltse brandweerpost. “Een passant had dat opgemerkt en sloeg alarm. Ook wij vreesden even dat het om een echte brand ging, maar al snel bleek het tegendeel. We doofden de kachel en ventileerden de zolderverdieping. Daarmee was de klus geklaard.” Een vakman zal nu ingeschakeld worden om de kachel weer in orde te brengen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer